POPIS
Kávovar Francis Francis Y3.2 Iperespresso od výrobce Illy vám připraví espresso nebo filtrovanou kávu jako z kavárny. Kávovar je kompatibilní s kávovými kapslemi Iperespresso Home od výrobce Illy. Jedná se o domácí kávovar s technologií Iperespresso, což je revoluční systém v přípravě kávy kombinující v sobě nejmodernější technologie a italský design.
Kávovar Y3.2 získal několik ocenění. Kávovar umožňuje přípravu espressa a kvalitní filtrované kávy (středně pražené, tmavě pražené nebo bezkofeinové). Ovládání je intuitivní a jednoduché. Můžete zvolit ze 2 velikostí šálků. Obsahuje dvě tlačítka (pro přípravu espressa a filtrované kávy). Kávovar je opatřen stand by systémem při nečinnosti déle než 15 min., automatickým odvápněním a automatickým zastavením přípravy kávy.
Kávovary expedujeme do dvou pracovních dní.
SPECIFIKACE
VÝHODY A NEVÝHODY
Jednoduchá a snadná manipulace.
Použití kapslí illy Iperespresso HOME.
Můžete si připravit espresso nebo filtrovanou kávu.
Nastavitelná podložka pro 2 velikosti šálků.
Použité kapsle se automaticky shromažďují v zásobníku, který pojme až 7 kapslí.
Režim Standy by při nečinnosti delší než 15 minut.
Automatické odvápění.
Automatické přerušení přípravy kávy.
Vyšší pořizovací cena. PRAKTICKÉ RADY
Kompatibilní s kávovými kapslemi Iperespresso HOME.
ESPRESSO
Espresso je druh kávy, který vznikne protlačením 7 g mleté kávy vodou o teplotě 88 - 90 °C tlakem 8 - 10 barů. Proces trvá zhruba 25 sekund a výsledkem je cca 30 ml espressa. Na hladině je krémová pěna lískooříškové barvy silná 1 - 2 mm. Tmavší pěna vzniká při příliš vysokém tlaku filtrace nebo velmi jemným namletím kávy a výsledkem je hořká chuť kávy. Malý objem kávy je pro espresso typický.
PŘÍPRAVA ESPRESSA
Doporučujeme použít čerstvě mletou kávu, k čemuž se vám bude hodit mlýnek na kávu.
Na 1 šálek použijte 7 g mleté kávy.
Nejjednodušší příprava espressa je pomocí kvalitního kávovaru, kde umístíte mletou kávu do pěchovadla a jen zmáčknete tlačítko.
Pokud však nemáte profesionální kávovar, zalijte instantní kávu horkou vodou.
Šálek na espresso doporučujeme předem nahřát (stačí propláchnout teplou vodou) pro maximální požitek při pití kávy.
FILTROVANÁ KÁVA
Filtrovaná káva se připravuje extrakcí (louhováním) kávových zrn ve vodě o teplotě až 93 °C. Káva je v kontaktu s vodou zhruba 3 - 5 minut (doba záleží na metodě přípravy). Extrakce je po této době ukončena přefiltrováním nebo scezením. Výsledný nápoj již není dál extrahován. K extrakci není využáván tlak.
PŘÍPRAVA FILTROVANÉ KÁVY
K přípravě filtrované kávy budete potřebovat čerstvě mletou kávu, kterou doporučujeme namlít v mlýnku na kávu - na 1 l vody cca 60 g mleté kávy.
K přípravě filtrované kávy můžete použít kávovar, moka konvici nebo speciální French Press konvici.
Teplota vody by měla mít teplotu cca 93 °C a doba louhování by měla být 3 - 5 minut (podle metody přípravy).
CO DÁL?
Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní výrobky Illy nebo na další podobné produkty.