Nejsilnější stlačení kávy. Aby vaše káva měla co nejvíce chuti a aroma, musí být před spařením stlačena dostatečnou silou. Kávovary KRUPS jsou vybaveny unikátním hydraulicky pěchovacím systémem, který stlačí kávu silou 30 kg/cm2 a zaručí tak nejintenzivnější požitek z plné chuti a aroma kávy.
Nastavitelný kovový konický mlýnek. Vysoce kvalitní kovový mlýnek, který se také používá v profesionálních kávových přístrojích, má záruku švýcarské kvality. Mlýnek je možno individuálně nastavit na tři stupně jemnosti mletí. Využijte jemnější nastavení pro espresso s bohatou pěnou, hrubší pro lahodnou povzbuzující kávu. Jako jediný na trhu přizpůsobuje délku mletí tak, aby vždy použil přesné množství kávy.
Kompaktní Thermoblock® system: Vždy správná teplota kávy. Každý barista stejně jako KRUPS ví, jak důležité je podávat kávu ideálně horkou. KRUPS využívá elektronicky řízený průtokový ohřev v patentovaném Thermoblocku®, který zajistí spaření kávy správnou teplotou již od prvního šálku. Díky velkému prostoru pod výpustí můžete experimentovat nejen s teplotou, ale i s velikostí šálků a sklenic.
Káva, jak ji máte rádi. Můžete si zvolit kávu přesně podle vaší chuti! Při přípravě kávy si můžete zvolit nejen ze tří stupňů teploty, ale také přizpůsobit přístroj tvrdosti vody, a to dokonce ve čtyřech stupních. V automatu si můžete díky parní trysce připravit oblíbené caffé latté nebo cappuccino.
Každý KRUPS se čistí sám. Kávovary KRUPS mají volbu automatického čistění nebo zahájení čištění spařovací komory na přání. Nikdy nemusíte spařovací komoru manuálně vyjímat, namáčet, seřizovat, odmašťovat nebo promazávat (u konkurence 1x týdně nebo 1x měsíčně). Jen si nastavíte automatický program nebo manuálně zvolíte proplach spařovací komory. O nic víc se nestaráte a v klidu si vychutnáváte svou kávu jako v kavárně, protože každý KRUPS se čistí sám.
Perfektní voda. Vodní filtr „Claris Aqua“ s protisměrným prouděním jako u profesionálních filtračních systémů připraví pH neutrální vodu bez zápachu chlóru a výrazně redukuje množství nežádoucích látek.
Odvápňování: Vodní kámen je velkým nepřítelem přístrojů, které pracují s ohřevem vody. Některé přístroje se musí velmi často odvápňovat, avšak na rozdíl od konkurence se u KRUPS kávovarů započítává do limitů pro odvápnění jen příprava horké vody nebo mléčné pěny, nikoliv však příprava černých kávových nápojů. Thermoblock® a nerezové vedení vody jsou odolné proti usazování vápenatých usazenin. Přístroj se po každé přípravě kávy vypustí a tím vysrážené molekuly vápníku odvede do odkapní misky.